Hem > Nyheter > Innehåll

Väderstrimling

Jun 05, 2017

Vi vill alla våra dörrar vara attraktiva, säkra och väderbeständiga. Liksom Windows, när de är ordentligt installerade och hålls i gott skick, kan de spara energi och pengar. Om dörren är svår att stänga eller öppna, flyttar hela dörrramen när du öppnar eller stänger dörren, rattlar när den är stängd, eller om du ser dagsljus och känner ett utkast från det, behöver din dörr fungera.

När en dörr inte stänger ordentligt, försummar den självklart inte. Om din ytterdörr är svår att öppna eller stänga är det första som ska letas efter om något är fast i dörren eller om något stannar ut från dörrramen, till exempel ett skruvhuvud som inte är fullt åtskruvat mot gångjärnet. Därefter bestämmer du med snickeriets nivå om dörren hänger lodrät (rakt upp och ner) och om dörrkarmarna är parallella med varandra. Ibland kan ett skruvhuvud inte åtdragas i gångjärnet förhindra att dörren stängs ordentligt och över tiden deformeras och lossnar dörrramen eller dörren. Kontrollera också om några gångjärn flyttar mot eller bort från dörrstammen eller om de vrider sig. Gångjärnen ska vara ordentligt fästa vid dörren och dörrkörningen utan någon annan rörelse utom vid gångjärnet.

När jag bodde i ett gammalt hus och bakdörren var svår att stänga eftersom hela ramen rörde sig med den. Det var ett av de saker som jag höll på att klara av att fixa. Sedan en natt drog jag dörren så hårt att jag drog hela dörren och dörrramen ut ur husets vägg. Jag klibbade den tillbaka på plats för natten men nästa morgon slog jag mig ner för att reparera det. De ursprungliga naglarna hade rostats ner till trådens tjocklek medan de träspjäll som hållit dörren sitter ordentligt hade ruttats eftersom fukt fick sig inuti dörrramen.

Om din dörrkarm flyttar när du öppnar eller stänger dörren, släcker du inte den som att reparera den som jag gjorde. Fixa det nu. Ta först bort höljet från både dörren och utsidan. Var försiktig - ofta i äldre hus är dörrhöljen och andra listningar unika eller inte längre tillgängliga. Skarpa kanter är perfekta för detta. Med lite tålamod och vård kan du ta bort höljet utan att skada det för mycket. En kittkniv och en klohammare är också användbara. Återigen, var tålmodig och försiktig - du demonterar inte förstörande.

När du har tagit bort höljet, leta efter eventuella skador på träet som bildar dörrramen. Som om den är ruttet eller splittrad. Kontrollera om shimsna är på plats och intakta. Om allt ser rätt ut, kolla in ramen för att se om det är plumb. Lägg till shims efter behov och kontrollera att dörren öppnas och stängs korrekt. Vanligtvis är det lättare att klibba ett skrot 1 "× 2" över dörren när det stängs för att sätta dörrramen ordentligt. När det är plumb och shimmed, försiktigt naglar ramen på plats. Därefter vakuum skräp från området och försegla sömmar och luckor med antingen caulk eller expanderande skum. Sätt fast höljet och täck de gamla nagelhålen med färgkomplett träspackel.

Shanghai Heya Dekorationsmaterial Co, Ltd är ett företag som är integrerat i utveckling, produktion och försäljning av olika typer av dörrar, fönster och väggens tätningsprodukter. Vårt företag är specialiserat på dörr- och fönsterväderstrippning, dörrbotten, 3M silikongummiförsegling Remsa, TPE kerf weather stripping och caulk strip.we har internationell avancerad teknik och produktionsutrustning , ger en komplett lösning för familj och industri byggnad tätning i dörrar och fönster.