Hem > Nyheter > Innehåll

TPE eller Silicone Rubber Weather Stripping Förbättra injektionshastigheten, mögeltemperaturen

Aug 09, 2017

TPE eller Silikon Rubber Weather Stripping produkt formsprutningsyta, såsom strikta krav, måste vara torr före injektion. Generellt för tragten torr 70 ~ 80 ℃ / 2h eller bricka torkning 80 ~ 100 ℃ / 1h. För brickan torr, bör uppmärksamma tjockleken på materialet skiktet är i allmänhet inte mer än 50mm bättre. Rekommenderad bricktorkning. Om injektionen av materialets yta har en bubbla eller skär materialet, fann att det är tomt, eller hittade ytan på produkten och spridet silver, kan du bestämma det råmaterial som innehåller TPE eller Silicone Rubber Weather Stripping / TPR som innehåller för mycket vatten.

Först flödet av spår

I form av produkten visas blankt olika ränder. I allmänhet är i harts-formsprutningen:

(1) snävt registrerade ränder;

(2) ett relativt brett avståndsstråk som uppträder på ytan av den gjutna artikeln med samma fas;

(3) tre typer av smala ränder med excentriciteter som uppträder på ytan av den gjutna artikeln.

Lösning: Du kan lösa dessa metoder, t.ex. tillsats av rent monomerharts, öka injektionshastigheten, mögeltemperaturen, öka injektionsporten, öka hartstemperaturen och injektionshastigheten, öka formningstemperaturen, mögel temperaturen eller minska injektionshastigheten. Genom att öka injektionshastigheten och formstemperaturen är båda effektiva.

För det andra är mögelutlösningen dålig

Mögelavgivning innebär att den gjutna artikeln är svår att avlägsna från formen eller deformeras fullständigt under avlägsnandet. Det adhesiva materialet kan lätt orsaka detta problem, men förfarandet för att applicera frigöringsmedlet på materialet eller applicera frigöringsmedlet till formen före formningen kan förbättras. I det fall då den formade produkten är otillräckligt avkyld (otillräckligt härdad), är ett sådant problem sannolikt att inträffa, och det är nödvändigt att kyla den gjutna artikeln tillräckligt. Dessutom kan TPE eller Silicone Rubber Weather Stripping gjutformen vara orimligt, bli svårt att forma orsakerna, speciellt vid injektion av plastmunstycke, in i limet och andra lätt klibbiga formdelar, öka vinkeln på plastmunnen att dra ut , utbreder sig i limet är mycket effektivt.

För det tredje åldrande

Fenomen: Mekaniska egenskaper hos produkterna minskat avsevärt, utseendet på kvalitetsförstöring

Orsak: Jämfört med oorganiska material och metallmaterial, polymermaterial, värmebeständighet, dåligt UV-resistens orsakat av åldrande produkter. De flesta av produkterna på grund av åldring och dess mekaniska egenskaper reduceras betydligt, utseendet av dålig kvalitet.

Lösning: Med kombinationen av värme, väderbeständighet och andra stabilisatorer kan ljusstabiliseringsmetoden i viss utsträckning hämma åldringsfenomenet genom att lägga till UV-absorberare.

Fjärde är färgen inte enhetlig

Vid användning av termoplastiska elastomerpartiklar och torrblandning som pigmentblandningen av moderen till färg, är det lätt att forma fenomenet ojämn färg. Som en motåtgärd för att förbättra skruvtrycket, stärker TPE eller Silicone Rubber Weather Stripping fyllmedlet när blandningen är effektiv.

5, vitare fenomen: refererar till stabilisatorn och andra medel att migrera till ytan av gjutna produkter, ytan av samma pulver som utseendet av ett vitt fenomen

Orsak: huvudsakligen på grund av överdriven stabilisator eller med polymerinkompatibiliteten orsakad.

Lösning: Uppkomsten av denna typ av problem bör välja en bra kompatibilitet med polymerstabilisatorn eller mängden stabilisator för att kontrollera det bästa intervallet. För det andra är utbytet av stabiliseringsmedel med relativt hög molekylvikt också mycket effektiv. Dessutom finns det också en stabilisator som fungerar genom att migrera till ytan av den gjutna artikeln.

Såsom antistatiska medel, smörjmedel och liknande. För denna stabilisator är det nödvändigt att välja en stabilisator som är svår att uppvisa vitare även om den migreras. I den allmänna miljön är det lite problem med blekning, men vid hög temperatur, fuktighet, långvarig utomhusbruk, för att förbättra hållbarheten hos den ytterligare värmestabilisatorn är resistansstabilisatorn mycket nödvändig. Speciellt vid höga temperaturer, på grund av att det är lätt att orsaka migrering, så är valet av stabilisator också mycket viktigt.