Hem > Nyheter > Innehåll

Gummiförsegling och högtemperaturförslutningsremsa för bil

Jun 15, 2018

Gummitätning och högtemperatur tätningsremsa för bil

Efter mer än 20 års utveckling har konstruktionen av bilförseglingsprodukter, produktdesign, produktionsutrustning och teknik gjort tydliga framsteg. Uppvärmningsvulkaniseringen av de flesta tätningsremsaxtruderingsproduktionslinjerna är mikrovågs vulkanisering och varmluftsvulkanisering, och värmevallkaniseringsmetoderna, såsom vulkaniserings-och sulfatbehållare med glasperler, används under senare år. Den heta vulkaniserade extrusionslinjen för gummiförseglingsremsor med europeisk hög temperatur och stark vind- och flervägslufttillförsel har införts.

Materialet av gummitätningsmaterial är tre etylenpropylengummi. För att uppfylla kraven för olika typer och olika delar av installationen kräver bilförseglingen användningen av olika egenskaper hos tre etylenpropylengummiföreningar. Med utvecklingen av bilindustrin används allt fler nya material för bilförseglingsremsa, särskilt termoplastiskt elastomermaterial (TPE) är känt som överlägsenhet av bilförsegling. Polyolefin termoplastisk elastomer användes huvudsakligen i den termoplastiska elastomeren av bilförseglingsremsa, som har god slitstyrka och friktionskoefficient. Små, som används som extruderingsmaterial för tätningsremsan av bilglasstyrspåret, kan det användas som valsmaterialet hos bilförseglingen. Dessutom har den svampiga TPE av vattenbubblan utvecklats utomlands. Det har använts i storleksanpassningen i bilgummitätningsremsan och har blivit en ny trend för att byta svampgummi för att göra bilförseglingen. Dessutom är TPE-färgprocessen enkel. Den har använts som det yttre dekorationsmaterialet i bilgummitätningsremsor och den nuvarande färgade TPE- och färggummiekoextruderad gummitätningsbandstekniken och flera inhemska bilförseglingsremsor har introducerats och tillämpats.

För att förhindra vidhäftning av gummitätningsremsan från ytan av kroppsnyckeln används silikonbeläggningen vanligtvis för att hantera gummitätningsytan och polyuretanbeläggningen sprutas på glidytan på gummistäcket för att ersätta elektrostatisk flockningsteknik.

Den högtemperaturbeständiga gummitätningen är bättre än den vanliga silikongummiremsan. Den är gjord av silikagelmaterial med hög temperatur. Den används huvudsakligen för försegling av artiklar under högtemperaturmiljö. Högtemperaturgummi tätningsremsan är vanligtvis mellan 50 och 120 grader och kan fungera länge med stabil och pålitlig prestanda. Den gemensamma högtemperatur tätningsremsan består av tre EPR, elastisk kropp (inklusive TPV, TPE, TPR, SEBS), modifierad PVC, silikagel och så vidare. Det extruderas genom mikrovågs vulkanisering och så vidare. Ytan är jämn och vacker, med god elasticitet och anti-kompression deformation.


Högtemperaturresistenta gummitätningar appliceras ofta på:

1, dörrar och fönster av plaststål, dörrar och fönster av aluminiumlegeringar, trädörrar och fönster och andra byggnadsdekorationsdörrar och fönster, främst för dammskydd, skadedjurskontroll, vattentät, ljudisolering, tätning och så vidare.

2 dörrdörrram, sidofönster, fram- och bakrör vindglas, motorskydd och resväska, och spela rollen som vattentät, dammsäker, ljudisolering, isolering, stötdämpning och dekoration.

3, elektrisk skåpetätning, den har egenskaper för god tätning, vattentät, brandskydd, skadedjursbekämpning, vindskydd, lätt isolering, kollisionsundvikande och lång livslängd.