Hem > Nyheter > Innehåll

Regnig dag bilresa dessa Tips

Sep 19, 2016

Trafik säkerhet detta ämne återigen i vår siktlinje. För körning i regn, vi borde ha två strängar till en #39; s fören: Kontrollera först innan körning; i andra frågor köra för att notera.

Kontrollera innan körning

Fordonskontrollen innan, främst på torkaren, dörr/fönster tätningar och andra delar kontrolleras. Kan säkerställa fordon tillhandahåller drivrutiner med bättre utsikt; å andra sidan säkert bil från vatteninträngning. Dessutom, lampor, däck tryck kontroll är viktigt.

Kontrollera tätningslist

Främst kontrollerar om gummit täta dörrar och lådor av åldrande, och Visa flexibel tätning. Tryck på tätningen, se om det finns sprickor, och om normalt rebound efter release.

Andra, läcksökning

Kontrollera att dörren är läcker, vanligare metod är att använda vattenkanoner att slå dörren kanten, och se om bilen har vatten läckage, läckage fenomen. Färdiga två tester och bekräftat allmänna täthet under normala omständigheter, inga läckage fenomen.

Tre, belysning inspektion

Under körning på en regnig dag, lampor öppnas korrekt är särskilt viktigt. I händelse av en nödsituation, kan spela en bra roll i varning. Framför våra fordon, främst för att inspektera dimman säger lampor, bromsljus och vi ofta quot; dubbel Flashquot; kontrollera huruvida normala öppningen är tillräckligt.

Fyra, däck tryck in

Fordon bromsning i regn, mest viktig sak är att ha tillräckligt tryck att tröttna och road surface regnvatten dräneras bort, låt bilen stannade, så behålla en högre däcktryck på en regnig dag var säkert.

Regnig dag trafik överväganden

En långsam, upprätthålla avståndet mellan hastighet

Vägbanan är våt på regniga dagar, lägre friktionskoefficient, fordon måste sakta ner, hålla avståndet mellan fordon före och efter, vara beredd att vidta nödåtgärder i förväg. Öppna de disposition breddmarkeringslyktor, om nederbörden är stora öppna quot; dubbel Flashquot;.

Det andra nödsituationer inte broms

Stötte på vid körning i regn framför nödbroms broms eller nedväxling i ordning bör vidtas för att styra hastighet, inte hård inbromsning eller akut riktning, resulterar detta i fordonets sida slip.

Tre, luftkonditionering hår torktumlare klar siktlinje

När regn eller stormar kommer att allvarligt påverka trafik syn, så regnig dag kör för att upprätthålla bra gatuvyn. Fordonets strålkastare bländande ljus bildas i regn scenen, förvirrad drivrutiner, så för att undvika användning av strålkastare och dimljus istället.

Tid efter regnet tvätta bilen

Efter en storm av dop, bortsett från leran på kroppen, men ger också ofta trögflytande ämnen såsom tjära, om inte rengörs, det är lätt att fästa på färgen, och svårt att ta bort. När tvätta bilen bör ägna mer uppmärksamhet till botten av fordonet och mindre smuts staplade här, svårare att rengöra, också benägna att rost eller raster och färgen.

Sammanfattning:

Under regnperioden, för att resa säkrare, kontrollera innan resor är viktigt. Likaså de vanor och sätt att köra i regnet och quot; securityquot; länk. Att utveckla en goda körvanor, för andra och för sig själva.