Hem > Nyheter > Innehåll

Hur man förseglar Windows

Jun 13, 2017

Eftersom temperaturen utomhus sjunker och uppvärmningsräkningar stiger inuti ditt hem, kanske du undrar hur man tätar fönster . När allt kommer omkring kan läckiga fönster - speciellt i äldre hus med enkla paneldesigner - orsaka utkast i ditt hem. Och effekten på dina energireklar är inget att nysa på heller.

Den federala energimyndigheten bedömer att upp till 30% av den genomsnittliga hemmans värmeförlust går ut ur windows och dörrar.

Lyckligtvis är detta avlopp på din varma luft och plånbok lätt att fixa om du vet hur man förseglar fönster - och det här projektet är ganska enkelt, även för husägarnas minsta händer att göra sig själva. Läs vidare för stegen att ta!

Sealing around the window.jpgSealing around the window.jpg

Steg nr 1: Hur man hittar fönsterläckor

Börja med att undersöka Windows för läckage.

"Det kan vara så enkelt som att känna sig runt kanterna på ramen på insidan för att se om det finns mycket kall luft infiltrerande", säger Kathy Hopkins, en samhällsutbildare vid University of Maine Cooperative Extension.

En annan taktik är att tända ett ljus och flytta flamman runt ramens kant några tum in från väggen. Där flammarvågorna är en indikation på rörlig luft. Vill du inte leka med eld? Använd en tänd rökningstav eller en 3-tums remsa av enstaka toalettpapper, som kommer att vinka när du kommer över läckande fläckar.

När du väl vet var läckorna är kan du försegla eller blockera dem (mer om det därpå).

Steg nr 2: hur man lockar fönster

När det gäller Windows, kan sälar krympa eller spricka mellan fönster och väggar, rutor och ramar, och till och med rutor och andra rutor. Då kommer en ny pärla av silikon caulk att hjälpa. Se till att du tar bort den gamla caulken först - aldrig caulk ca caulk - var noga med att klippa toppen av borrningsröret i 45 grader vinkel för att matcha bredden på den caulking pärla du behöver. (Notera till läsare: Den meningen satte bara en världsrekord för antalet användningar av ordet "caulk." Yay!) Ju närmare du skär till det avsmalnande spetsen, desto tunnare pärlan.

Om luckorna du sitter i är större än en fjärdedel, fyll den först med en lång, skinnig skumskiva som kallas en ryggstång, skär den till rätt längd och tryck sedan på den med en spackelkniv så det handlar om En åttondel av en tum under ytan. Skaka sedan över skummet. Här är fler tips om hur man kan caulk (vilket kan vara till nytta för handfat och badkar också).

Steg nr 3: hur weatherstrip windows

För områden runt fönster (och dörrkarmar för den delen) som du inte kan förkyla eftersom de rör sig om delar, är weatherstripping lösningen att hålla sig kall i avlopp. Den svåraste delen av weatherstripping plockar vilken typ som är bäst för ditt projekt, så här är en primer.


V-band: Dessa vikta metall- eller plastremsor (ofta vidhäftande på ena sidan) fyller luckorna på sidorna av fönster som glider upp och ner.


Felt: Fältet är bäst spikat eller häftat på plats längs fönsterkarmarna (ramarna är de övre och nedre kanterna av fönster som glider upp och ner).


Skumtejp: Skumtejp är försedd med en självhäftande rygg som kan fästas på toppen eller botten av fönsterfönstret. (Var noga med att rengöra fönsterkanten eller ramen innan du klistrar fast bandet.)

Steg nr 4: Lägg till gardiner och kronor

Som ett tilläggsskydd mot kyla, lägg till draperier eller nyanser till ditt fönster och håll dem stängda, särskilt på natten. Ju tjockare tyget eller materialet desto bättre en isolator blir det. Men för att verkligen hålla utkast, kommer du att vilja kepsa din gardiner med en kronbalk eller ruffle över toppen.


Shanghai Heya Decoration Material Co, LTD har fokuserat på högsta kvalitet Fönster och dörrförsegling produkter i över 5 år i Kina. Shanghai Heya Decoration Material Co, LTD ligger i Kina internationella tunnelbanestation-Shanghai. Under de senaste 5 åren, Heya Dekoration Material har till syfte att utveckla och leverera högkvalitativa fönster och dörrförseglingsprodukter .

Idag har Shanghai Heya Decoration Material Co., LTD varit en av de främsta tillverkarna av kvalitetsfönster och dörrförseglingsprodukter.

Också. Du kan veta mer om våra produkter genom att besöka vår hemsida:

Http://www.weatherstrippingchina.com/ .