Hem > Nyheter > Innehåll

Husförsegling

Nov 08, 2016

Steg ett

En hemförbättringsentusiast eller helgkrigare kan ersätta en dörrförsegling eller installera en ny på kort tid med bara en handfull verktyg: Philips skruvmejsel, verktygskniv, smörjmedel, tång och en bra hammare. Många hemförbättringsaffärer (eller eBay) har många stilar av dörrförseglingar och storlekar, så det blir inte svårt att hitta den rätta.

När rätt dörrförsegling har köpts kan installationen börja. Starta installationen av dörrtätningen genom att först ta bort dörren tillsammans. Ta bort gångjärnsnålarna med hjälp av en platt skruvmejsel för att kraftigt lyfta gångjärnspinnarna upp med början med den högsta på dörren. Om stiftet är ornery och vägrar att röra, använd en hammare för att försiktigt övertala stiften ur sitt hem.

Steg två

Beroende på dörrens storlek kan en ensam helgkrigare behöva be om hjälp om dörren är för tung. Det finns ingen anledning att riskera en skada för en dörrförsegling. Ta bort dörren vid gångjärnen och lyft av den. Nu när dörren är fri från det är det surt bindningar lägger den åt sidan. Lokalisera den gamla väderstrippningen (dörrförsegling) runt ramen på tröskeln. Med hjälp av Phillips huvud skruvmejsel, prissätta det. Det borde bara dra ut som en lång lakrits.

Steg tre

Ibland håller spåret fast på tätningen och det är dags för verktygskniven att göra lite dans. Om tätningen är fast i ett spår, skära försiktigt ner mitt och arbeta ut med en skruvmejsel. All den gamla tätningen måste tas bort helt innan den nya kan installeras.

Steg fyra

Spruta smörjmedlet vid färdigt, spraya aluminiumspåren på ett riktigt sätt. Ju mer smörjmedel på dörren, desto lättare blir det att glida den nya tätningen i dörrens spår. Sätt försiktigt in ena änden i spårets öppning och skjut den genom till den andra sidan. Skär av eventuellt extra tätningsmaterial med verktygskniven. Var försiktig när du skär som spray smörjmedel kan göra saker hala.

Steg fem

När förseglingen är på plats, ersätt helt enkelt dörren, med hjälp om det behövs, på gångjärnen och byt ut stiften. Ibland måste stiften hamras in. Gör så försiktigt så att man inte hamrar bort hela gångjärnet.

Mer: dörrförsegling

weathers