Hem > Nyheter > Innehåll

Miljövänliga beläggningar har tätningsdelar

Apr 28, 2018

Miljövänliga beläggningar har "pengar" tätningsdelar.

 

Zhao Jinbang, professor vid Shanghai Institute of Coatings Research, anser att andelen låga föroreningar i de utvecklade länderna i USA och Japan har nått 65% ~ 70% och Tyskland är upp till 80% medan vårt land är fortfarande mindre än 50%, så utvecklingen av miljövänliga beläggningar är en oundviklig trend.

 

Zhao Jinbang sade att Kinas lösningsmedelsbaserade och höga förorenande beläggningar fortfarande dominerar på många sätt. En är kostnadsproblemet, och det andra är konceptproblemet, det vill säga företaget anser alltid att lösningsmedelsbaserad beläggningsprestanda är mer tillförlitlig och stabil. tre är användningen av vana problem; fyra är att miljöbeläggningen fortfarande är mindre än lösningsmedelsbaserad beläggning i vissa egenskaper, och de fem är det tekniska problemet.

 

Lågflyktiga organiska föreningar (VOC) eller noll VOC, inga tungmetaller, inga skadliga luftföroreningar (såsom formaldehyd etc.) och energibesparande beläggningar kallas kollektivt som miljövänliga beläggningar.

 

En viktig källa till PM2.5, den främsta källan till dimma och dis, är VOC. VOC-utsläpp av färgbeläggningsindustrin är cirka 1/5 av den totala utsläpp av VOC. Enligt 12 miljoner 310 tusen ton färgproduktion i Kina år 2012 var VOC i färgbeläggningsindustrin 400 ~ 530 miljoner ton. Detta visar att färgindustrin har blivit en av de skyldiga som orsakar dimma och dis och har ett stort ansvar.

Kitchen-bathroom-wall-PE-sealing-self-adhesive (2).jpg