Hem > Nyheter > Innehåll

Rätt val av mekanisk tätning är nyckeln till att förhindra läckage av flytande Pump

Sep 19, 2016

Sammanfattning: i moderna process mer universell, starkt frätande vätska, rätt val är nyckeln till att förhindra läckage av mekaniska tätningar.

Mer än 100 år har packade människor en mängd tätningsmaterial, vätskan från pumpen shell läckage längs den spindeln stadig nedgången. Även om moderna tekniska processen används i pumpen, fortfarande används flitigt design-den äldsta tätning packning lådor, på grund av dess låga kostnader för start och bekant för fabriksarbetare.

På grund av miljöfrågor, med packning metoder har gradvis dock accepteras, särskilt vanligt i moderna process, starkt frätande vätskor. Därför, i praktiken, att ersätta den mekaniska tätningen packning mer och mer.

Grundläggande elementen i tätningen

Mekanisk tätning friktion är användningen av två plan drift princip, uppnå syftet med tätning. Roterande tätningsdelen monterad på en flytande pump-axel och fast installation släpper tätning körteln på tätningsytorna. På grund av en tätningsytan är rörelse, medan den andra är stationär tätningsyta, så denna typ av tätningar kallas dynamiska tätningar.

Figur 1 roterande och statiska tätning mellan ansiktet är den mest kritiska faktorn avgör tätning prestanda.

Grunden för mekanisk tätning som visas i figur 1, varav 4 läckagevägar behöver förseglas:

1. väg mellan tätningsytorna;

2. en roterande yta vägar med spindeln;

3. fast vägen mellan ytan av körteln;

4. väg mellan körteln och packboxen.

Två läckor efter väg vanligtvis använder en statisk tätning, eftersom det finns ingen relativ rörelse mellan de två delarna. Denna del av tätningen är vanligtvis kallas triple tätning, tätning materialet för packning eller process kompatibel vätskor med O-ringar.

I utformningen av äldre sälar, ligger i de sekundära tätningarna på roterande ytor finns det en lucka, före och efter sportkläder i spindeln, så lätt att orsaka för tidig och misslyckande. Men i utformningen av nya sigill sekundära tätningen i ett statiskt tillstånd, så slipper du slitage och korrosion problem på spindeln.

I normal drift av pumpen, roterande och stationära ytan av vätskan i den packbox som genereras av trycket att hålla det förseglade i staten, vid tidpunkten för starta och stoppa, packboxen trycket genereras av våren trycket att behålla (eller ens kan ersättas av fjädertryck).

De flesta av den mekaniska tätning designen använder mjukare material för att skapa en roterande yta, gör det svårare på fortfarande ytan av roterande friktion. I många år, den vanligaste kombinationen är användningen av kol som en yta av revolution, gör det kör på den keramiska stadig yta. Denna typ av material används fortfarande vanliga, men fortfarande ytor är tillverkade av rostfritt stål eller härdat material såsom hårdmetall eller kiselkarbid.

Oavsett vilket material, måste kort mellan kontaktytorna hållas ett lager av tunn flytande filmer, spela rollen av smörjning. Dock kan packa lådor, med en kombination av fjäderbelastade och flytande tryck, du spela en bra tätning mellan tätningsytorna. Men tätning trycket är för högt, kan du påverka bildandet av flytande film mellan kontaktytor, leder till ökad värme och förtida slitage. Om tätningen trycket är för lågt och ökad clearance mellan kontakten ytbehandlar, sannolikt för att orsaka läckage.

Seal tillverkare försöker ständigt att förbättra planhet kontaktytan, de använder särskilda polering plattor för slipning. Sedan, gallerdurk plattan på dess upptäckt använder monokromatiskt ljus källa. Från denna synpunkt, dessa sigill kontaktyta måste hanteras med omsorg och strikt i enlighet med installationsanvisningarna, lämpligt skydd och se till att försegla ytbehandlar sitter korrekt, detta är mycket viktigt.