Hem > Nyheter > Innehåll

Vanliga gummimaterial för flera tätningsremsor

Nov 15, 2018

Idag kommer vi att diskutera innehållet i gummimaterialen som vanligen används i flera tätningsremsor. För att ge dig en tydligare förståelse av gummimaterialen som vanligtvis används i flera tätningsremsor, har Xiaobian sammanställt dem för dig. en artikel.

1. Gummi har utmärkt motstånd mot bränsleolja och aromatiska lösningsmedel, men det är inte resistent mot ketoner, estrar och väteklorid. Därför är den huvudsakligen resistent mot oljetätade produkter och gummi.

2. Neopren har bra olja och lösningsmedelsresistens. Den har gott motstånd mot växellådsolja och transformatorolja, men den är inte resistent mot aromatiska oljor. Neopren har också utmärkta väder- och ozonförmåga egenskaper. Neoprengummins tvärbindningsbrytningstemperatur ligger över 200 ° C, och dörr- och fönsterkätningsremsan är vanligtvis gjord av neopren. Neopren har också bra korrosionsbeständighet mot oorganiska syror.

Dessutom, eftersom neoprengummit också har bra flexibilitet och gasogenomtränglighet kan den formas till en tätningsartikel för ett membran och ett vakuum.

3. Naturgummi och mest syntetiskt gummi med goda övergripande mekaniska egenskaper, kallt motstånd, hög motståndskraft och slitstyrka. Naturgummi är inte motståndskraftigt mot mineralolja, men är stabilare i vegetabiliska oljor och alkoholer. I det hydrauliska bromssystemet av n-butanol och raffinerad blandad flytande bromsvätska är förklädet tillverkat av naturgummi, och det allmänna tätningsmedlet används också vanligtvis vid tillverkning av naturgummi.

4. Fluorubber har enastående värme (200 ° C 250 ° C), oljebeständighet, kan användas för tillverkning av cylindertätningstätningar, plastskålar och roterande tätningar, vilket kan förbättra användartiden avsevärt.

5. Silikongummi har högtemperaturmotstånd, ozonbeständighet och väderbeständighet. Den behåller sin unika elasticitet och ozonmotstånd och väderbeständighet i driftstemperaturområdet på -70 till 260 ° C. Den är lämplig för tillverkning av termiska mekanismer. I packningen, såsom stark ljuskälla solskydd packning, ventil packning och så vidare. Eftersom silikongummi inte är oljigt har den låg mekanisk hållfasthet och är dyr och det är inte lämpligt att producera oljetätningsprodukter.

6. Huvudkedjan av EPDM-gummi är en helt mättad linjär struktur som inte innehåller några dubbelbindningar, och dess sidokedja har ett dien-ruthenium som kan vulkaniseras med svavel. EPDM-gummi har utmärkt åldringsbeständighet, ozonbeständighet, väderbeständighet, värmebeständighet (långvarig användning i 120 ° C-miljö), kemisk resistans (såsom alkohol, syra, alkali, oxidant) men inte resistent mot alifatiska och aromatiska lösningsmedel.

EPDM-gummi har den lägsta densiteten i gummi med hög fyllningsegenskaper, men saknar självhäftning och ömsesidig vidhäftning. Dessutom har EPDM-gummi enastående ångmotstånd och kan användas för att tillverka tätningsprodukter som ångbeständiga membran. EPDM-gummi har använts i tvättmaskiner, tillbehör och dörr- och fönsterförseglingsprodukter i tv-apparater eller vid tillverkning av olika kompositprofiler.