Hem > Nyheter > Innehåll

Alkohol korrodera silikon gummitätningen eller inte

Apr 09, 2018

    

                                       Kan vi använda silikongummi tätning till tätning alkohol vätskan?

Fräter alkohol silikonGummitätning? En silikon gummitätning används för att försegla alkohol, och blir det ingen reaktion mellan dem. Silikongummi tätning band introduceras som ett slags hög aktiv adsorption material. Kiselgel är en högaktiv adsorption material, vanligtvis med natriumsilikat och svavelsyra, och det görs genom en rad processer, såsom åldrande och sura bubblor för efterbearbetning. Silica gel är ett amorft ämne vars kemiska molekylformel är mSiO2.nH2O, olöslig i vatten och eventuella lösningsmedel, giftfritt och smaklös, stabil i kemiska egenskaper är det inte att reagera med alla ämnen utom stark alkali och fluorvätesyra. Alkohol är en färglös, transparent, flyktiga, brännbart och oledande vätska. När alkohol är 70%, har en stark dödande effekt på bakterier. Därför, för vissa endast FDA certifiering, medicinsk silikon Gummitätning, vanligen används i hög temperatur med alkohol eller fysiologisk koksaltlösning som ska steriliseras och bevaras. Därför kan det ses från ovanstående beskrivning att alkohol fräter inte silikon Gummitätning, och kommer inte att orsaka någon skada till silikon gummitätning.

Silikongummi är mer värmetålig än vanligt gummi. Det kan användas nästan för evigt på 150 grader utan förändring av prestanda; Det kan användas för 10000 timmar vid 200 grader; Det kan också användas för en viss tidsperiod vid 350 grader.

Vanligt gummi försämrar snabbt under ozon genereras av coronaurladdning,samtidigt silikongummipåverkas inte av ozon. Och för en lång tid under ultraviolett och andra klimatförhållanden, dess fysiska egenskaper variera lite. Anti aging, korrosionsbeständig, kiselgel har själv stark tröghet.

    Shanghai Heya dekoration Material Co.ltd.ett företag är integrerat i utveckling, produktion och försäljning av olika typer av dörrar, fönster och väggens tätningsprodukter. Vårt företag är specialzied i dörr- ochgummilister, dörren botten svep,3M silikongummi tätning strip, TPE sågspåret gummilister ochtäta band. Vi har internationella avancerad teknik och utrustning för produktion,erbjuda en komplett lösning för familjenoch industriell byggnad tätning i dörrar och fönster.

外贸图片.jpg