Hem > Nyheter > Innehåll

5 Inomhuspenningsbesparande projekt för kalla vinterhelger

Nov 04, 2016

Vädret utanför kan vara skrämmande, men det betyder inte att det är en bra idé att binge titta på varje enskild caulk stripserie tills vädret blir bättre (även om en och annan lat eftermiddag aldrig skadar någon). I stället utnyttja de kalla vinterhelgerna och snödagen för att ta på sig några inomhusprojekt som du kanske har lagt ner.

Här är fem sådana projekt, som alla kan spara lite (eller mycket) pengar.

Luft försegla ditt hem. Luft som förseglar ditt hem innebär helt enkelt att minska mängden luft som läcker in i och ut ur ditt hem genom små öppningar som mellanrummen under dörrar och kanterna av fönster. Den här läckande luften kan vara dyr när det gäller vinteruppvärmningsräkningar och sommarkylningsräkningar eftersom klimatkontrollerade luften flyr hemmet och tvingar din ugn eller luftkonditionering att springa mer.

De flesta av stegen i luften som tätar ditt hem är enkla. Att hitta läckor är lika lätt som att leta efter utkast eller flödet av kall luft. Tätningsläckor är lika lätt som att fästa ett väderskydd mot botten av en dörr eller kupera kanten på ett fönster. Inte bara är de uppgifter som någon kan göra, de har också en positiv inverkan på din energibetalning under vintern och sommarmånaderna.

Allt som krävs är lite caulk, en väderremsa eller två caulkremsor, några grundläggande verktyg och en eftermiddag. Här är en bra guide till luftförsegling från institutionen för energi för att komma igång.

Lägg till lite isolering på vinden. Ett vanligt sätt att värme undviker ditt hem på vintern är genom vinden. Värme stiger, och om det inte finns något som blockerar det, kommer det att sippra direkt genom ditt tak och utomhus, vilket kan påverka dina vinterräkningar. Detta kan också skapa problem om det får is eller snö att smälta på taket, springa ner och sedan frysa igen på kanterna på taket eller sidorna på ditt hem, vilket kan orsaka omfattande takskador och andra problem.

Lösningen är att lägga till mer isolering på din vind. Genom att göra detta håller inte bara varm luft, vilket minskar värmekostnaderna, men håller den också från att rinna upp genom ditt tak vilket minimerar takskador på grund av vinterväder.

Här är en guide från Madison Gas and Electric Company om hur man lägger till isolering på din vind. Det är en överraskande lätt process, och det kommer spara mycket pengar på lång sikt.

Gör måltider i förväg. Påfyllning av din frys med måltider som är redo att dyka upp i långsam spis, ugn eller mikrovågsugn vid ett ögonkast är ett bra sätt att göra livet mer bekvämt vid snabbare tider och spara mycket pengar på mat (eftersom du kommer Laga hemma istället för att äta ute, och du kan köpa ingredienser i bulk).

Börja din trädgård. Som januari blir februari, börjar vintern att gå över dess mittpunkt och tummen framåt mot våren. Det betyder att det är den perfekta tiden att börja din trädgård innan vädret förbättras.

Du kan starta alla typer av grönsaker och blommor i huset, helt enkelt genom att använda ett växljus och några plastkoppar och jord. Fröna kommer att växa till små växter och då, när vädret är rätt, kan du överföra jordbollen och plantera direkt från kopparna till marken på våren.

Ofta kan detta hjälpa människor i norra klimat få två fulla växtsäsonger ut ur sin trädgård under året, eftersom du kan starta en andra grupp grönsaker under april eller maj i koppar medan de tidiga plantorna är i trädgården och producerar grönsaker. Rotera sedan i de nya grönsakerna i början av juni som kommer att producera i slutet av sommaren och på början av hösten.

Organisera dina fotografier och laga presenter. De flesta av oss har horder av digitala foton och äldre utskrifter. Det finns många användbara projekt du kan göra med denna samling av minnen.

Till att börja med kan du digitalisera dina gamla utskrifter, skanna och beskära och färgkorrigera dem. Jag brukar lagra dem i mappar under året när de tagits och använd Picasa för att märka dem med folket på bilden. Detta gör det möjligt för mig att leta upp bilder av människor enkelt.

En annan taktik är att ta dina utskriftsbilder eller skriva ut kopior av dina digitala foton och göra brevpapperskort, antingen för egen användning eller för att ge som presenter.

En kall vinterhelg erbjuder ett överflöd av möjligheter till roliga projekt som kan spara pengar. Använd dessa helger klokt, för snart kommer våren att anlända och ringa oss alla tillbaka ute på många varma äventyr!


Mer: caulk strip http://www.weatherstrippingchina.com/caulk-strip/