Hem > Utställning > Innehåll

Hur skiljer man TPE, TPR och TPV?

Dec 08, 2018

1. Definition av termoplastisk elastomer

Termoplastisk Elastomer. Termoplastisk elastomer är ett slags gummi med hög elasticitet, hög motståndskraft och injektionsbehandlingsegenskaper med miljöskydd, giftfritt, säkert, brett hårdhetsområde, utmärkt färgning, mjuk beröring, väderleksförmåga, utmattningsbeständighet och temperaturmotstånd, utmärkt bearbetningsförmåga , utan vulkanisering, kan återvinnas för att minska kostnaderna. Den kan användas för sekundär formsprutning, beläggning och bindning med PP, PE, PC, PS, ABS och andra matrismaterial, eller bildas separat.

För närvarande finns det inget enhetligt namn för termoplastiska elastomerer i hemlandet och utomlands på grund av problemen med historia och användningsvanor. De flesta områden används för att använda den engelska förkortningen TPE för att hänvisa till termoplastiska elastomerer.

2.DISKRIMINERING AV TERMOPLASTISK ELASTOMER TPV TPE TPR

Termoplastisk elastomer TPE har många slags. De typer vi kommer i kontakt med är TPE, TPR och TPV. Tror du att det är mycket förvirrande och svårt att skilja dem? Följande är relaterad kunskap:

I. TPE

För det första har TPE betydelsen av TPR, TPU, TPV, TPEE, TPO, TPAE och så vidare. Kinesiska heter Thermo-Plastic Elastomer.

Vanligtvis refererar användaren eller TPE, som vi kallar den, till blandningsändringen av termoplastiska elastomerer baserat på SEBS. TPE i SEBS-systemet har ett hårdhetsintervall på 0-100A och ett transparent eller naturligt utseende. Den brinnande flammen är gul, blå eller gul, med lätt rök och aromatisk lukt.

Men i själva verket när en användare letar efter TPE, bör vi välja en lämplig TPE-typ enligt hans specifika krav, i stället för den TPE som förstås subjektivt som ett specifikt SEBS-system i början.

Två, TPR

TPR, vilket är namnet på användare i Taiwan och även i Asien. Först syntetiserades och modifierades SBS för att producera ett slags gummi, men det här gummit är termoplastiskt, vilket betyder termoplastisk gummi, förkortad TPR. Därefter utvecklade SBS-familjen SEBS, ett högpresterande material. Det blandade modifierade materialet, TPE, kallas TPE av tillverkaren för att visa skillnaden från den grundläggande modifierade TPR-typen av SBS. Men många användare (särskilt i Taiwan och Asien) använder fortfarande TPR, men uppmärksammar inte betydande skillnader i SEBS och SBS. Faktum är att det finns vissa skillnader i TPE (TPR) prestanda mellan SEBS och SBS-system. TPR (baserat på ovanstående analys, på ett visst sätt, är TPE SEBS ett slags material) ett transparent eller vitt utseende och en hårdhet på 0-100A.

Tre, TPV

TPV är en blandad dynamisk vulkaniserad elastomer av PP och EPDM. TPV kan faktiskt betraktas som en typ av TPO, men på grund av sitt speciella dynamiska vulkaniseringssystem har TPV utmärkta övergripande egenskaper (lösningsmedelsresistens, högtemperaturmotstånd och mekanisk styrka är bättre än SEBS TPE, TPR). TPV är den mest framgångsrika och mest använda gummi-plastblandningen elastomer för närvarande. Tillämpningen av TPV inom bilindustrin kommer att gynnas av industrin. TPV brännskador med petroleum lukt av PP, som är gul eller gulaktig utseende och brukar ha ett hårdhetsintervall på 50-100A.