Hem > Utställning > Innehåll

Utvecklingsstatus för gummi skum tätningsband industri

Nov 21, 2018

Den barbariska tillväxten och den onda konkurrensen av gummiskumtätningsremsor har väckt stor negativ inverkan på gummi- och plastindustrin. Branschanvändare och media började ifrågasätta den verkliga effekten av gummiskumförseglingar, från den ursprungliga advokatet till försiktighet har marknadsförsäljningen minskat de senaste åren, och även vissa regioner har sett en minskning av försäljningen. Medan de inhemska gummipummitätningarna står inför svårigheter, har det utländska gummiskumförseglingsmärket gått in på den kinesiska marknaden i hemlighet. Självklart, trots att marknaden är i kaos, hämtar de inhemska stora varumärkena framåt och successivt hittar sin egen utvecklingsriktning. Skummande tätningsremsa är en typ av tätningsremsa som använder egenskaperna hos vissa data för att få sitt inre lufthål att visas genom bearbetning. Det är indelat i tre delar: etylenpropylen (EPDM) skumande tätningsremsa, silikonskumtätningsremsa och PU-skummande tätningsremsa. Skumtätningsremsan bildas en gång genom mikrovågs vulkaniseringsteknik, ytan är ren och vacker utan spår. Den har utmärkt elasticitet och anti-krympningsdeformation, och har utmärkt åldringsbeständighet. Flamskyddsmekanismen är utmärkt, låg rök och låg toxicitet, produktfunktionen är stabil, skalans precision är hög.

Egenskaper för tätningsremsa av gummi skum:

★ Det ledande termoplastiska gummit Santoprene (TPE) eller butadiengummi och klorerad sulfonerad polyeten användes tillsammans.

★ Ozonmotstånd, ultraviolett rotationsmotstånd, god kemisk lösningsmedelsresistens, brett användnings temperaturområde (- 60 ~ 135 ~ C);

★ Den har utmärkt rivmotstånd och rivningsresistens. Det kan inte spricka när det appliceras mellan - 10 C och 150 C för miljoner böjningar.

★ Efter kompression kan den ursprungliga formen snabbt återställas, och den ursprungliga flexibiliteten kan bibehållas även under svåra förhållanden.

★ Miljövänligt gummiplast kompositgummi, giftfritt, miljövänligt, föroreningsfritt. Eftersom EPDM-tätningsremsa saknar polaritet och har låg omättnad har den gott motstånd mot olika polära kemikalier såsom alkohol, syra, alkali, oxidant, kylmedel, tvättmedel, animalisk och vegetabilisk olja, keton och fett, men den har dålig stabilitet i alifatiska och aromatiska lösningsmedel (såsom bensin, bensen etc.) och mineralolja. I långtidseffekten av koncentrerad syra bör funktionen också minskas. I ISO / TO 7620 samlades nästan 400 slags material med frätande gasformiga och flytande kemikalier för funktionella effekter av olika gummi och reglerna i grad 1-4 visade effektgraden och effekten av frätande kemikalier på gummifunktionen .