Hem > Utställning > Innehåll

Kan TPE och TPR stå emot kallt?

Nov 24, 2018

Faktum är att TPE-mjukt material kan tåla - 50 C låg temperatur, lämplig för tillbehör till dykutrustning, skidutrustning för sportutrustning (skidor), lågtemperaturslangar och andra produkter.

TPE-material är elastomert plast med gummiregenskaper erhållna genom att blanda modifieringen av SEBS- och SBS-elastomerer. TPE-material har elasticitet och slitstyrka som liknar gummi. TPE-material är transparenta eller naturliga plastpartiklar med en specificitet på 0,85-1,20 g / kubikcentimeter. Dess hårdhet och fysikaliska egenskaper kan uppnås genom att justera kompositionen och proportionen av blandningsmodifieringsformeln. Cheng.

TPE-mjukmaterialets extremt låga temperaturbeständighet beror på mikrostruktur av TPE-material. Eftersom TPE-material har egenskaper hos gummi är glasövergångstemperaturen (Tg) hos TPE-mjukt material mycket lågt, ca - 50 ~ 60 ° C.

Äkta TPR-material har omgivande temperaturer från minus 40 grader till minus 80 grader, vilket innebär att så länge de inte överskrider gränsen på minus 40 grader, kommer de inte att härda eller bli sköra.

SEBS och SEPS är därför inte bara universella, men också blandningar som används i plastplastik för att förbättra väderbeständighet, slitstyrka och värmeåldringsbeständighet. Som ett resultat har SEBS och SEPS snabbt utvecklats till "legeringar" av tekniska plaster som nylon (PA), polykarbonat (PC).